Reteta Piftie de porc

Reteta piftie de porc

Reteta Piftie de porc

Ingrediente Piftie de porc: 2 urechi de porc, 2 rasoale de porc, 4 picioare de porc, 2 morcovi, 3 cepe, 3 capatani de usturoi si sare.

Mod de preparare Piftie de porc:

Carnea ( picioarele, rasoalele si urechile de porc) se parleste, se curata si se spala bine. Dupa aceasta se pune la fiert in o oala de 10 litri cu putina sare. Dupa ce da in fiert se ia spuma si oala cu carne se lasa la foc potrivit acoperita cu un capac. Ceapa si morcovul se cresteaza si se pun la fiert in oala. Carnea se lasa la fiert pana cand se desprinde de pe oase. In pasul urmator se scoate carnea din oala si se lasa la racit. Usturoiul se toaca marunt, se piseaza si se adauga in zeama in care a fiert carnea pentru pifte.

Zeama in care au fiert ingredientele se strecoara, de mai multe ori, pana se limpezeste.

Carnea de porc fiarta, scoasa de pe oase, se marunteste si se imparte in vasele pregatite pentru piftie (castronase sau farfurii). Urechile de porc se toaca fasii si se adauga peste carne. Vasele, dupa ce au fost completate cu carne,  se vor umple cu zeama si se introduc in frigider pentru a se inchega.

Piftie de porc este o reteta traditionala romaneasca potrivita pentru perioada sarbatorilor de iarna.

This entry was posted in Retete cu carne de porc and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>